Ga verder naar de inhoud

Light a Candle actie

Geplaatst door: Werkgroep Verder
9/09/2021

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseren we samen met onze internationale collega's wereldwijd de actie 'light a candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

Brandende kaars

Een kaarsje voor zij die achterblijven en aan hen die we moeten missen....

Op #WSPD vragen we aandacht voor de thema's suïcidepreventie en -postventie. De 'Light a Candle' actie verlicht en verwarmt die dag, letterlijk en figuurlijk, de wereld. Het is een sensibiliserende actie die aandacht voor de thematiek en tegelijk wil herdenken, ondersteunen en troost bieden.

Ook in Vlaanderen werd de actie volop gesteund. We kregen vele foto's en video's van kaarsjes via allerlei sociale media-kanalen toegestuurd. Bedankt hiervoor!

Volgend jaar, op 10/09/2022, doen we deze actie uiteraard opnieuw. Wees van harte welkom om eraan deel te nemen. Samen maken we die avond Vlaanderen wat warmer, lichter en betuigen we onze steun!

Meer nieuwsartikels

Meiwandeling

Wandel jij met ons mee?

Werkgroep Verder - 31/03/2024
Op zondag 5 mei 2024 is iedereen die iemand dierbaar verloor aan zelfdoding van harte welkom op de jaarlijkse Meiwandeling van Werkgroep…
Studiedag suïcide en verslaving

Studiedag dubbele impact van suïcide en verslaving

VLESP - 7/03/2024

Kom je in je omgeving in aanraking met iemand die kampt met suïcidaliteit en/of verslaving? Kom dan op 21 juni 2024 naar de studiedag voor naasten en hulpverleners.

Hulp reach hand

Nieuw - praatgroep voor nabestaanden in Brussel

Werkgroep Verder - 22/01/2024
Vanaf januari 2024 kan je, als nabestaande na zelfdoding, nu ook in Brussel terecht voor lotgenotencontact.